“Buat CPR Atau Nufail Hilang Ibu”- Keluarga Terseplt, Keadaan Jahidah Semakin Lem4h

Keadaan kesihatan wanita mang$a kegana$an rumah tangga yang sebelum ini k0ma dipvkul suami, Jahidah Nordin, 43, kini semakin lem4h selepas di di$ahkan p0sitif Cvid-19 minggu lalu.

Adiknya, Fauziah Nordin, 40,  berkata, pihak doktor telah menghubunginya beberapa kali bagi memaklumkan keadaan Jahidah yang berisik0 mengalami j4ntung berhenti selain memerlukan proses bantuan pernafasan (CPR).

Menurut Fauziah, kakaknya telah selesai menjalani tempoh kuarantin selama sembilan hari pada 6 Mac lalu dan telah dip1ndahkan semula ke wad biasa di H0spital Tuanku Ja’afar (HTJ) di sini.

“Kali keberapa doktor panggil lagi nak terangkan tentang kakak, dengan keadaan kakak macam itu, badan makin lem4h, risik0 jantvng berhenti..

“Kalau terjadi keadaan lagi tervk, kami pun tidak mengharapkan macam itu,  Perlukan persetujuan waris untuk buat CPR.

Tetapi, keadaan itu akan menyek$akan dia, dia memang terlantar, telah banyak ke$akitan yang dia lalui selama hampir setahun,” katanya yang berkongsi luahan perasaannya tentang keadaan Jahidah di media sosial Facebook dan Tik Tok miliknya.

Video:

Fauziah yang kini menggalas tanggungjawab menjaga satu-satunya bayi yang juga permata hati Jahidah, J Eshan Nufail turut melahirkan rasa $ebak dan r1sau memikirkan keadaan Jahidah yang hidup mender1ta hanya di atas katil.

“Ya Allah, memang saya tak t@han lagi seks@ kakak, tetapi bila fikir Nufail, $ebak rasa, tidak henti lagi mengalir air mata ni, s@kit sangat tidak tahu mahu luah macam mana. Aj@l m@aut di tangan tuhan, tetapi apa yang doktor beritahu itu ada betulnya. Mungkin kalau dia boleh balik rumah pun, tidak tahu berapa lama,” luahnya.

Pada 24 Februari lalu, Jahidah disahkan p0sitif Cvid-19 ketika dir@wat di HTJ di sini.

Pihak hospital memaklumkan Jahidah dij@ngkiti Cvid-19 berikutan terdapat ke$ pe$akit lain p0sitif di wad sama sebelum ini.

Jahidah selamat melahirkan bayi lelaki, J Eshan Nufail secara pembed@han pada 30 November 2021.

Dalam kej@dian pada 4 Mei 2021, Jahidah yang menetap di Johor Bahru k0ma disebabkan keceder@an p@rah pada kepala dengan tengk0rak terp@ksa dibuang akib@t pendar@han selain r@hang, tul@ng belakang serta rvsuk ret@k dipukul suaminya yang berusia 38 tahun.

Jahidah pada mulanya dimasukkan ke Unit Rawatan R@pi (ICU) Hospital Sultanah Aminah, Johor Bahru dan kemudian dipindahkan ke Hospital Tuanku Ja’afar,  Seremban atas permintaan keluarga dan nasihat pihak hospital.

Sebelum ini pada 17 Jun 2021, suami mangsa, Rosmaini Abd. Raof meng@ku tidak bers@lah di M@hkamah Se$yen Johor Bahru, Johor atas pertuduh@n memvkul isterinya yang hamil sehingga k0ma.

Sumber: viralkini.com

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*