-“Tular 30 Dukun lndonesia Bergabung Guna Slhir Hantar Satu Juta Jin, Ser4ng Negara Israel”

K0nflik antara rkyat ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ dan rejlm ᴢɪᴏɴɪꜱ ɪꜱʀᴀᴇʟ semakin hari semakin ‘panas’ dengan keua-dua belah pihak berbalas ꜱᴇʀᴀɴɢᴀɴ ʙᴏᴍ dan ʀᴏᴋᴇᴛ.

Sedang masyarakat dunia memberi perhatian terhadap isu tersebut, seorang YouTuber lndonesia menunjukkan sesuatu ‘sokongan’ luar biasa dan dianggap lucu tambahan lagi apabila ia tidak terjangkau dek akal manusia normal.

Baru-baru ini, Kang Ujang Busthomi cirebon berkongsi cerita bagaimana dukun2 di lndonesia membantu ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ melawan ɪꜱʀᴀᴇʟ.

Untuk pengetahuan korang, Kang Ujang Busthomi atau turut dikenali sebagai Ustaz HM Ujang Busthomi merupakan seorang pendakwah bebas yang terkenal di lndonesia.

Nak dijadikan cerita, dia telah berkunjung ke salah satu kawasan di lndonesia untuk menyaksikan ritual dukun2 menghantar slhir dan roket ghaib ke ɪꜱʀᴀᴇʟ.

Menerusi video yang itu, Kang Ujang menyatakan bahawa dia telah menerima jemputan daripada sekumpulan dukun2 berkenaan,

Ketika lelaki itu bertanya apa yang sedang dilakukan mereka, wakil dukun2 itu berkata bahawa mereka mewakili dukun2 nusantara untuk membantu ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ.

Lihat Video Dibawah:

Slhir ambil masa 2 hari sampai ke ɪꜱʀᴀᴇʟ..

Selain itu, dukun2 terbabit turut memaklumkan mereka berniat untuk menyerang ɪꜱʀᴀᴇʟ secara ghaib dan slhir tersebut mengambil masa selama 2 hari untuk tiba di ɪꜱʀᴀᴇʟ.

Bukan itu sahaja, mereka juga menghantar jin untuk menjaga ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ daripada dibedil ʙᴏᴍ rejlm ̷z̷i̷o̷n̷i̷s ɪꜱʀᴀᴇʟ.

Video itu telah menjadi viral di serata laman sosial apabila seorang netlzen Malaysia berkongsi ke laman Twitter miliknya

 

Rata-rata netizen yang menonton meluahkan rasa terhibur dan memberi reaksi lucu setelah melihat video berkenaan. Malah, ada yang sempat berseloroh, bagaimana agaknya ‘ꜱʏᴀɪᴛᴀɴ’ berlawan dengan ‘ꜱʏᴀɪᴛᴀɴ’ nanti?

Menangislah orang2 ɪꜱʀᴀᴇʟ jumpa Genderuwo malam2

Bukti keberkesanan bila ̷N̷e̷t̷a̷n̷y̷a̷h̷u tetiba berbahasa lndonesia

Berkesan ke? ɪꜱʀᴀᴇʟ kan member2 ꜱʏᴀɪᴛᴀɴ juga

Mesti ramai orang ɪꜱʀᴀᴇʟ buat live paranormal nanti

Sehingga kini, video berkenaan telah ditonton sebanyak lebih 600,000 kali dan meraih 29,000 tanda suka di laman sosial YouTube.
Dosa syirik tiada pengampunan

FIRMAN Allah SWT yang bermaksud: “Sesungguhnya Allah tidak akan mengampunkan dosa syirik mempersekutukan-Nya (dengan sesuatu apa jua), dan akan mengampunkan dosa yang lain daripada itu bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya (menurut aturan syariat-Nya). Dan sesiapa yang mempersekutukan Allah (dengan sesuatu yang lain), maka sesungguhnya ia telah melakukan dosa yang besar.” (Surah an-Nisa, ayat 48)

Syirik terbahagi kepada beberapa kategori, paling buruk sekali ialah menjadikan sekutu kepada Allah, seperti menyembah berhala, patung, jin atau manusia yang berkuasa seperti Firaun, Namrud dan sebagainya, atau menyembah alam tabii seperti matahari, bulan, binatang, lautan, daratan, bumi kelahirannya dengan memuja batu dan tanah. Semuanya ini dikira syirik yang jelas dan akbar atau besar.

Antara bahagian syirik juga ialah apabila hilang petanda iman dan takwa disebabkan tewas kepada nafsu dan kecintaan yang terlalu tinggi kepada dunia dan kemewahannya. Dosa ini juga dikira syirik, tetapi lebih rendah martabatnya berbanding yang pertama.

Syirik ini juga disebut syirik asghr atau syirik kecil, malah semua dosa dan maksiat termasuk dalam syirik ini.

Termasuk juga dalam jenis syirik, iaitu riak atau melakukan sesuatu amal kebajikan dengan niat mencari nama, bukan kerana keredaan Allah.

Syirik ini disebut juga syirik khafi atau tersembunyi kerana tidak jelas atau tersembunyi sifatnya daripada penglihatan umum. Pengampunan diberikan terhadap dosa perbuatan, selain syirik bagi sesiapa sahaja yang dikehendaki oleh Allah SWT. Kehendak Allah SWT ini dengan sendirinya sesuai dengan hikmah-Nya dan ketentuan yang berlaku terhadap makhluk-Nya. Memang menjadi ketetapan-Nya.

Allah tidak akan mengampuni dosa seseorang itu sebelum orang itu bertaubat dan menghapuskan kesalahannya dengan melakukan perbuatan baik yang dapat menghilangkan pengaruh dosa daripada dirinya.

Sumber: KL Viral

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*