Budak Tahfiz M4Iu-M4Iu Bermain Tik Tok Berjubah Dan Berserban Mendapat Pujian

Gelagat beberapa orang budak tahfiz membuat cubaan untuk bermain aplikasi Tik Tok menjadi tuIar di media sosial. Tidak sama seperti kebanyakan Tik Tok yang menunjukkan bakat tarian,

video kali ini sangat ‘tenang’ dengan hanya merakamkan senyuman anak-anak Tahfiz.

Dengan berpakaian sopan dan berkopiah, video tersebut merakamkan gelagat anak-anak Tahfiz yang maIu-maIu untuk melakukan Tik Tok. Berlatar belakangkan lagu Hari Raya,

mereka mula menjengah-jengah dihadapan kamera seorang demi seorang sambil tersenyum dan tersipu-sipu malu.

Ternyata wajah yang berseri-seri dan senyuman manis anak-anak Tahfiz itu berjaya memikat hati warganet. Tidak kurang juga ada yang menonton video berdurasi 31 saat itu berulangkali.

Rata-ratanya memberikan komen posi tif selain mengakui berasa tenang melihat wajah bersih anak-anak Tahfiz itu.

Video yang dikongsi oleh Faceb0ok ERA Malaysia dan Instagram ERA.Jer itu telah menerima lebih 100,000 tontonan.

Kelebihan Pelajar Tahfiz

Pelajar tahfiz merupakan pelajar yang belajar jurusan agama dengan lebih mendalam. Ia merangkumi dengan memahami dan menghafal isi kandungan dan maksudnya.

Hari ini dapat di lihat, ramai ibu bapa yang semakin aktif dan berpusu – pusu mendaftarkan anak mereka ke sekolah – sekolah agama khususnya tahfiz untuk meningkatkan pengetahuan terhadap ilmu keagamaan.

Justeru daripada itu, banyak kelebihan atau keistimewaan seorang pelajar tahfiz yang dapat di rungkai, antaranya adalah;

Mampu menghafal dan menghayati 30 juzuk kitab suci Al – Quran.

Kemampuan seorang pelajar menghafal 30 juzuk surah dalam Al- Quran, membuatkan pelajar tahfiz menjadi sumber rujukan kepada yang lainnya.

Mendapat tempat yang mulia di siai Allah SWT.

Graduan atau pelajar – pelajar tahfiz akan memdapat ganjaran pahala serta kemuliaan daripada Allah SWT. Darjat mereka juga di angkat dan ditempatkan di kalangan orang – orang yang beriman.

Menjadi pemimpin dan rujukan

Ilmu keagamaan yang dipelajari mereka memberi satu ruang dan peluang kepada mereka untuk menjadi sumber rujukan kepada orang lain.

Sumber: tuk_faqirnoy201

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*