“Tunggu Ibu Di Syurga Syg”- Luahan Ibu Kehilangan Baby Sangat Comel Buat Ramai Sebak

Svkar untuk menerima pemergian insan tersayang, tetapi itu kenyataan perlu dihadapi oleh seorang ibu ini apabila anak perempuannya mninggal dunia akibat jangk1tan kvman di p4 ru-p4  ru.

Menerusi laman Facebook, Bunga Js Reena memuat naik beberapa ke1ing gambar dan video anaknya Airisthea Nur Inara memaklumkan berita dvka itu sehingga meraih lebih 8,000 perk0ngsian.

Menurut Reena, anaknya yang berusia 10 bulan itu dimasukkan ke Unit R4watan Rapi (ICU) di sebuah hospital selepas mengalami ses4k n4fas pada 10 Mei lalu.

Disangka itu kali terakhir dia men4tap wajah bayi tersebut, namun anaknya yang mesra dipanggil sebagai Thea menunjukkan perkembangan p0sitif sepanjang tiga minggu menerima r4 wa   tan di dalam w4d.

“Thea seorang anak yang sangat sempurna.. putih g3bu, c0mel pipi merah, tinggi.. setiap mata yang memandang Thea mesti akan ger4m dengan kec0melan Thea..

“Tempat Thea bukan di sini, tempat Thea sana di syurga.. mama tau Thea pen4t.. thea kuat dan bert4han pun untuk mama..

“Mama ingat itulah kali terakhir mama jumpa Thea.. tapi Thea kuatkan semangat untuk sembvh supaya mama dapat jaga Thea selama 3 minggu dalam w4d,” tulisnya.

May be an image of 2 people and headscarf

Bagaimanapun, ajaI dan ketentuan di tangan Tuhan. Reena menyifatkan tempoh tiga minggu itu adalah bagi si kecil itu melvangkan masa dengan dirinya sebelum pergi menghadap IIahi.

“Rupanya Thea mau luangkan masa dengan mama, manja2 dengan mama sebelum Thea pergi jauh t1nggalkan mama..

Dengan penuh rasa berat hati dan dukacita dimaklumkan puteri kesayangan kami Airisthea Nur Inara binti Wirman 31/07/2020-08/06/2021

bidadari kecil syurga yang singgah sebentar dalam hidup mama selama 10bln 8hari, thea seorang anak yang sangat sempurna.. putih gebu, comel pipi merah , tinggi..

setiap mata yg memandang thea mesti akan geram dengan kecomelan thea..tempat thea bukan di sini, tempat thea sana di syurga.. mama tau thea penat..

thea kuat dan bertahan pun untuk mama.. 10/05/2021 thea dimasukkan ke ICU thea sesak nafas disebabkan jangkitan kuman pada paru2..

mama ingat itulah kali terakhir mama jumpa thea.. tapi thea kuatkan semangat untuk sembuh supaya mama dapat jaga thea selama 3 minggu dalam wad..

sepanjang dalam wad thea sama2 mama thea Sihat dan Happy ja dgn mama..

thea nda kasih tunjuk pun thea sakit rupanya thea mau luangkan masa dgn mama manja2 dgn mama sebelum thea pergi jauh tinggalkan mama..

mama redhakan thea pergi nakkk😭😭😭mama tau cukup sudah thea menanggung sakit dan tersiksa.. mama halalkan rahim mama..

mama halalkan susu mama.. mama halalkan semua makan minum thea.. damailah thea disana.. tunggu mama di pintu syurga.. 😭😭

“Mama redhakan Thea pergi nakkk, mama tau cukup sudah Thea men4nggung sak1t dan ters1ksa.. Mama haIalkan rahim mama..

“Mama haIalkan susu mama.. mama haIalkan semua makan minum Thea.. damailah Thea di sana.. tunggu mama di pintu syurga,” luahnya seb4k.

P0sting tersebut menerima 12,000 tanda suka dan 4,000 k0men n3tizen yang mengucapkan takz1ah selain kata-kata semangat buat Reena supaya t4bah menerima ujian diberikan Allah SWT.

Sumber: Facebook Bunga Js Reena,OMM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*