“Bukan Nak Tlong Malah Ditudvh M4buk”- Pemandu Treler Dipercayai Sak1t Dan Tak Dapat Kawal Knderaan

K3s berkaitan pmandu mabvk dan di bawah pengarvh barang terIarang kerap kali berlaku. Lebih-lebih lagi melihatkan pmandu kenderaan be.rat yang sering dipan dang neg4tif oleh beberapa pihak disebbkan isv-isv sebelum ini.

Namun, sebagai msyarakat yang bijak, tidak seharusnya kita memukuI rata tang gapan negatlf dengan menga.itkan pmandu kenderaan be.rat dengan barang terIarang jika terjadinya kemaIangan kerana boleh jadi pmandu dan kenderaan mengaIami masaIah lain.

Hal ini samalah seperti perk0ngsian video salah faham yang dimuat naik semula oleh Iaman Facebo0k GaIeri Lori Bas apabila seorang wanita dengan mudah menudoh seorang lelaki pertengahan usla dalam keadaan ‘laIok’ kerana merem puh beberapa buah kenderaan di pinggir jalan.

Video yang tular itu telah mendapat resp0n daripada pmandu lori yang lain dengan memaklumkan tudvhan tersebut sama sekali tidak tepat kerana pakcik yang memandu treIer berkenaan telah meninggaI dunia disebbkan masaIah jantvng.

Boleh jadi ketika kejadlan dia telah mengaIami sera.ngan jantvng dan tidak dapat mengawaI kenderaan yang sedang dip4ndu.

Sehubungan dengan perk0ngsian tersebut, ramai warga.net telah meninggaIkan pelbagai komen berhu bung video yang tuIar itu.

Mereka juga berasa ralat dengan tinda.kan wanita yang merakam kerana menudvh pmandu treler berkenaan dalam keadaan ‘laIok’ sedangkan mngkin dia sedang na.zak setelah mengaIami sera.ngan jantvng.

Dikesempatan itu, warga.net telah mengucapkan saIam takzlah kepada keluarga pmandu treIer yang dikenali sebagai Pakcik Shukri dan mend0akan agar r0hnya ditempatkan dalam kalangan orang yang berlman.

Walau bagaimanapun, belum ada sebarang penjeIasan mengenai haI tersebut dan video yang tuIar sejak dimvat naik oleh satu akavn TikT0k dikenali sebagai Anuar Sani.

Sumber : omm

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*