“Tak Semua Orang Mampu Lakukannya” – Along Eyzendy Kagumi Semangat Isteri Derma Bu4h Pingg4ng Untuk H1langkan Deriit4 Suami

Pelakon Mohd Eyzendy, 42, atau lebih dikenali sebagai Along Eyzendy berkongsi perkembangan berada di hospital untuk menjalani pembedahan pemindahan buah pinggang menerusi Facebook petang semalam.

Menurut Along, dia telah menerima penerangan daripada beberapa orang doktor pakar sebelum menjalani pembedahan sekitar awal pagi tadi.

“Ramadan 2, hari kelima untuk aku, hari ketiga untuk Amy Eyzendy (isterinya) dalam wad Hospital Selayang.

“Dah macam-macam jenis doktor pakar membuat penerangan secara terperinci, dari pakar bius, pakar bedah, pakar buah pinggang, pakar transplant dan beberapa doktor pakar lain.

“Dari penerangan mereka boleh disimpulkan bahawa esok pagi (hari ini) selepas subuh kami akan jalani major operation ,” tulisnya.

Dalam pada itu, Along mengatakan isterinya, Hamidah Mohd Yatim, 36, bersikap tenang sahaja untuk menjalani pembedahan untuk mendermakan buah pinggang kepada suaminya itu.

“Aku tengok isteri aku relaks saja, maklumlah ini kali yang keempat dia masuk bilik pembedahan (OT), sebelum ini masa melahirkan anak kami ketiga-tiganya dilahirkan secara pembedahan. Jadi mungkin bagi dia perkara ini biasa.

“Tapi bagi aku yang kali pertama nak masuk OT dan kali pertama nak belah perut memang sangat merisaukan, mendebarkan dan macam-macam perasaan bermain di fikiran,” tambahnya.

Kata Along, isterinya itu merupakan seorang yang sangat cekal sehingga sanggup membuat keputusan memberikan sebelah buah pinggangnya itu.

“Isteri saya nasihat tak payah fikir dan hanya tawakal, lalui saja macam dia.

“Memang berbeza lah aku dengan dia, dia lebih kuat lebih cekal dan lebih positif, kalau tak dia takkan ambil keputusan yang sangat besar dengan mendermakan sebelah buah pinggangnya kepada aku.

“Satu keputusan yang belum tentu semua orang mampu untuk melakukannya, termasuk aku.

“Aku sangat bertuah, Alhamdulillah…Mohon kalian doakan keselamatan kami berdua menghadapi ujian ini,” tulisnya mengakhiri kapsyen.

Setakat artikel ini ditulis, perkongsian itu mendapat lebih seribu komen dan tanda suka.

Rata-rata netizen mendoakan agar urusan mereka dipermudahkan dan selamat menjalani pembedahan tersebut.

Sumber: Gempak

Pelukan Erat Sebelum Dibed4h, Derma Buah Pinggang Untuk H1lang Derit4 Suami

Istilah seh1dup sem4ti bukan sekadar kata-kata kosong, tetapi perlu ditunjukkan sekiranya pasangan dicintai berada dalam kesus4han termasuk perkara yang mel1batkan ny4wa.

Begitulah dilalui pasangan di Indonesia ini apabila si isteri sanggvp menderm4kan sebelah buah pinggangnya kepada suami tersayang, demi melihat lelaki tersebut sembuh seperti sedia kala.

Kisah bermula apabila seorang pengguna aplikasi TikTok @yunitarusdan berkongsi sebuah video mengenai pengorb4nan ibu saudaranya yang setia berada di sisi suami bagi menjalani pemind4han buah pinggang.

“Berapa tahap cinta korang? Kalau makcikku tahap cinta dia sudah sampai ber4ni menderm4kan sebelah ginjalnya untuk suami,” tulis Yunita.

Rakaman video berdurasi 20 saat itu memaparkan pasangan tersebut berada di dalam wad hospital, saling memberi semangat antara satu sama lain dengan memberi pelukan penuh erat.

Selepas itu, kelihatan kedua-duanya terbaring di atas katil selepas selesai melakukan pembed4han yang berjalan dengan lancar. Syukurlah!

Kebanyakan netizen terharu melihat momen ‘berkongsi ny4wa’ itu yang dianggap ibarat cinta sejati dimana hanya mavt yang akan mem1sahkan pasangan tersebut.

Seb4k tengok

Cinta sebenar hingga ke syurga

Saya pun sanggvp buat macam tu

Jangan sia-siakan pengorb4nan isteri

Alhamdulillah, tiada lagi derita menghadapi kegagalan buah pinggang. Moga cepat sembuh dan menjalani kehidupan seperti biasa. Jangan lupa hargai pengorbanan isteri!

Sumber: TikTok @yunitarusdan Via Borak Daily

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*