Elzabeth Tan Tampll Berl Kata Kata Padv Selepas Ada Mvlut Yang Kcam Kata Dia Seksl

Kuala Lumpur: Penyanyi Elizabeth Tan meny.angkal d.akwaan segelintir pihak yang mengatakan dirinya kerap memuat naik gambar berpakaian s.eksi hingga mengundang komen l.ucah dari pengikut di media sosial.

Elizabeth berkata, sekiranya dia berbuat demikian sudah pasti akaun media sosial sudah dis.ekat oleh pihak bertanggungjawab.

“Saya tiada hak untuk mengawal atau mengh.ukum komen yang dibuat terhadap gambar yang dimuat naik.

“Kalau betul gambar saya l.ucah, sudah lama akaun media sosial saya kena s.ekat sebab pe.raturan Instagram atau Facebook memang tiada ruang untuk kandungan l.ucah,” katanya.

Menurut Elizabeth, dia tiada ada hak untuk mengawal mana-mana lelaki sekiranya melihat atau beranggapan dirinya sebagai simbol s.eks.

“Siapa gelarkan saya sebagai simbol s.eks? Kenapa saya tak dilihat sebagai individu yang memperkasakan kaum wanita. Di mana saya boleh buat apa apa yang saya pilih dengan badan saya sendiri? .

“Kalau orang lain yang berfikiran sedemikian, adakah itu s.alah saya? Saya berasa tak adil apabila pihak lelaki yang selalu menetapkan apa yang ‘elok’ atau ‘tak elok’ secara subjektif dengan nilai yang tak konsisten,” katanya.

Sementara itu, menjawab kenyataan seorang pend.akwah yang berpesan agar dirinya mengawal setiap kandungan yang dimuat naik supaya tidak mengundang komen daripada lelaki m.iang, Elizabeth menegaskan video terbabit tidak memaparkan dirinya dalam keadaan tidak sen.onoh.

“Apa keterlaluannya? Dalam video itu saya pakai baju lengan panjang, seluar panjang, tak tunjuk apa-apa pun, cuma tunjuk satu aksi yang saya rasa kelakar dan yang tak semua orang boleh buat.

“Kalau kandungan saya keterlaluan untuk sesiapa, mungkin saya boleh bagi nasihat untuk tidak mengikuti atau meny.ekat akaun saya. Saya berasa tidak adil untuk menggelarkan saya sebagai ‘ objek n.afsu’.

“Memang saya percaya yang wantia melambangkan keindahan dan kekuatan, dan untuk saya keindahan dan kekuatan bermaksud saya berhak untuk memilih dan buat keputusan apa-apa sebagai seorang wanita berdikari yang diperkasakan dalam semua aspek hidup saya,” katanya.

Terdahulu seorang pendakwah tampil menegur si.kap segelintir lelaki beragama Islam yang meninggalkan komen l.ucah dalam video terbaharu penyanyi itu di Instagram.

P.endakwah terbabit menegaskan, komen l.ucah daripada lelaki muslim di Instagram penyanyi itu sudah dianggap keterlaluan malah ada dalam kalangan suami orang.

Dalam masa sama, penda.kwah terbabit berpesan kepada penyanyi itu supaya mengawal kandungan yang dimuat naik supaya tidak mengundang komen daripada lelaki m.iang.

Kredit : HMetro

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*