“Bahagialah Dengan Abang Luth Di Sana”. Ibu Reda Allah Kurniakan 2 Anak Syurga

Rindu pada yang tiada adalah rindu paling s4kit dan sukar untuk diungkapkan dengan kata-kata. Mungkin luaran orang nampak kuat tetapi dalam hati tiada siapa yang tahu. Walaupun hati boleh reda namun ada ketikanya kenangan itu pasti akan datang bila-bila masa.

Seperti kisah ibu ini, Puan Nadzirah Razali, diuji dengan pem3rgian dua orang anak syurga adalah ujian yang sangat periit untuk dilalui namun siapa kita untuk menolak ketentuan ilahi.

(Gambar ni 2 jam diambil sebelum Musa pergi tinggalkan ibu dan ayah)

Walaupun diberi peluang untuk merasai pengalaman mengandung, hasrat untuk mendidik dan membesarkan anak seperti orang lain tak kesampaian kerana Allah dah pilih dua anak untuk menjadi penghuni syurga.

Terbaru dalam perkongsian Puan Nadzirah di facebooknya, dia berkongsi kisah pemergian anak syurganya, Muhammad Musa Amzar bin Muhammad Khairi Azri Samsuddin yang dijemput ilahi pada 6 Mac lalu.

Selama 3 hari bertahan untuk ibu

Al- Fatihah untuk Muhammad Musa Amzar bin Muhammad Khairi Azri Samsuddin 03.03.2021 – 06.03.2021

Sebenarnya dalam k4ndungan lagi ibu dah tahu Musa ada masalah jantung. Sebaik diberitahu oleh doktor ketika melakukan pemeriksaan meng4ndung, ibu tak putus berdoa  agar ada keajaiban untuk Musa.

Sebaik lahir, doktor beritahu tak akan buat apa-apa

Waktu itu ibu berserah pada Alllah dan tetap berharap Allah lebih sayangkan Musa. Sebaik dilahirkan, doktor dah buat keputusan untuk tidak melakukan apa-apa rawatan atau pembed4han kerana jika buat pembed4han sekalipun tidak akan beri apa-apa kebaikan untuk Musa.

Malah doktor cakap akan lebih meny4kitkannya dan meny3ksakan lagi. Jadi ibu reda sayang. Ibu terima takdir ini walaupun perit untuk melaluinya.

Pergilah adik berjumpa dengan abang Luth. Bahagialah dengan abang Luth di sana. Allahuakbar. Moga kita bertemu di syurga nanti.

 

Al-Fatihah juga untuk anak ibu sorang lagi, Muhammad Luth Akbar bin Muhammad Khairi Azri

Kredit: Puan Nadzirah Razali

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Pa&Ma via soyalemon

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*