Syukur– Scha Alyahya Selamat Bersal1n

‘Welcome To The World Baby L’ – Scha Alyahya Selamat Bersalin

Pelakon, Scha Alyahya, selamat melahirkan cahaya mata keduanya hari ini. Berita tersebut dikongsikan oleh Scha menerusi akaun Instagramnya sebentar tadi. Tahniah!

Baby girl!

 

Kami sekeluarga memanjatkan syukur kehadarat Allah SWT diatas kelahiran cahaya mata kedua kami pada hari ini, Jumaat 12 February 2021 bersamaan 30 Jamadilakhir 1442H. Bayi perempuan seberat 3.2kg selamat dilahirkan tepat jam 9.15 minit pagi di Prince Court Medical Center, Kuala Lumpur.

Kedua dua bayi dan Mommy berada dalam keadaan baik dan masih berehat buat masa ini. Kami juga memohon maaf kerana tidak dapat menerima pelawat disebabkan SOP yang ditetapkan. Kami bersyukur diatas amanat ini, dan berterima kasih diatas doa serta sokongan yang diberikan kepada Scha, Awal & Lara sekeluarga. Kami dijangka pulang ke rumah dalam masa beberapa hari, dan Inshallah, kami akan berkongsi perkhabaran gembira ini dengan anda semua kelak. Stay safe, and welcome to the world Baby L.

Menurut Scha, dia selamat melahirkan cahaya mata perempuan yang kedua pagi tadi. Tambahnya, kedua-dua mereka berada dalam keadan yang baik. Ujar Scha lagi, mereka dibenarkan pulang ke rumah dalam masa beberapa hari sahaja lagi. Ucapan terima kasih turut diucapkan oleh Scha buat semua yang telah mendoakannya dan bayi L mereka.

Sumber: Scha Al-Yahya

Wow, Macam Tak Pregnant Je..’ – Kongsi Pengalaman Hamil Tapi Penampilan Scha Alyahya Pula Jadi Tumpuan .

 

Seperti umum mengetahui, pasangan selebriti Awal Ashaari dan isterinya, Scha Alyahya kini menanti hari untuk menyambut kelahiran cahaya mata kedua mereka.

Terbaru, pelakon cantik ini mengakui kehamilan kali ini memberikan pengalaman yang berbeza terhadap dirinya. Tetapi apa yang menjadi perhatian ramai adalah foto yang dikongsikan oleh Scha. Memang luar biasa!

Scha kongsi pengalaman hamil

Scha Alyahya menerusi akaun Instagramnya ada berkongsi satu foto menunjukkan ‘baby bump’ selain berkongsi pengalaman kehamilan keduanya. Scha memaklumkan bahawa dia sudah cukup bersedia dengan kehamilan tersebut.

Walaupun begitu, Scha mengakui berdepan dengan beberapa ‘masalah’ kesihatan seperti mengalami pedih ulu hati dan reflux asid sehingga membuatkan dirinya menjadi lemah dan kurang aktif.

InshaAllah baby will pop anytime harapnya. Sejujurnya saya fikir sudah cukup lakukan semuanya sebelum ini, saya rasa bersedia dengan kehamilan kedua saya. Boleh dikatakan bahawa ianya adalah berbeza dengan kehamilan pertama saya. Saya tak sangka keletihan ini memberikan kesan terhadap diri saya dan saya berharap ianya akan berlalu dengan cepat.

Cantiknya Scha!

Jelasnya lagi, pengalaman kehamilan adalah berbeza-beza tetapi kedua-duanya merupakan pengalaman yang sangat luar biasa dengan caranya yang tersendiri.

Tak seperti kehamilan pertama, agak mudah cuma first trimester je mencabar. Baby pulak sihat, terbesar pulak dalam perut ni. Doakan yang terbaik untuk saya & family and InshaAllah we will share the news with all of you soon.

Sementara itu, menjengah ke ruangan komen ramai rakan artis memuji kecantikan Scha Al Yahya. Menurut mereka, meskipun berbadan dua, tetapi penampilan pelakon ini sangat luar biasa. Malah, tidak kurang juga ada yang mendoakan agar urusan pelakon ini dipermudahkan dan semuanya berjalan dengan lancar.

Moga dipermudahkan

‘This is iconic’

Sumber: Scha Alyahya

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*