Connect with us

Isu Semasa

Istri syuk dah kena,tpi tengok lah dia reply lbh p3das

Published

on

Selepas tersebar kontrversi yang melibatkan rumah tangga pengacara Shuk Sahar dan isteri, Rossalennah Natassiah Asshaferah, pelbagai komen yang diterima daripada netizen di laman sosial.

Selain mendoakan agar hubungan mereka kembali jernih, ada juga segelintir netizen yang sanggup melemparkan kata-kata berbaur luc4h.

Menerusi Instagram milik Rossalennah, seorang pengikut mengingatkan untuk tidak membuka a1ib suami ketika berselisih faham.

Lebih menggelikan, apabila individu tidak bertanggungjawab itu men1ngg4lkan komen ‘k0tor’.

“Maaf la abang cakap sikit untuk adik berdua..Shuk lepas ni bini hang merajuk hang sumbat ja bata** hang dalam mulut dia.

“Nanti pandai la dia datang balik kat hang. Kalau dia burvkkan hang kat Instagram (IG), hang buat ja lagu tu.

Dia pun tak boleh hidup tanpa bata** hang. Simpan a1ib suami baik-baik,” tulis pengguna yang menggunakan nama @fathullah_noor.

Tidak mendiamkan diri, Rossalennah membidas dengan menyatakan lelaki itu tidak layak untuk berkahwin.

“Maaf ya, perempuan bukan untuk ditindas. Kalau macam tu awak anggap perempuan, awak tak layak bernikah dan hidup berumah tangga. Isteri bukan sekadar lampias n4fsu,” balasnya.

Terdahulu,Rossalennah mendedahkan suaminya itu masih lagi menjalinkan hubungan dengan Fara Salleh.

Jelas Rossalennah lagi, dia juga bertindak menerjah ke rumah wanita tersebut untuk meminta suaminya pulang ke rumah namun terpaksa beredar dengan hampa.

Susulan isu itu, Shuk secara rasmi digantung perkhidmatannya menjadi deejay di stesen Hot FM berkuat kuasa pada Isnin (25 Januari 2021).

Ingin memulihkan keadaan, Shuk tampil mengakui kesilapan dirinya menerusi sebuah entri yang dimuat naik di IGnya.

Jangan Tuduh Bukan-bukan, Isteri Saya Ada Hak” – Shuk

Shuk Sahar memohon warganet berhenti mengecam isterinya, Rossalennah Natassyiah Asshaferah atau Sera kerana dia membuat review berbayar di Instagram.

Shuk mengakui walaupun Sera membuat review berbayar ketika kontroversi rumah tangga mereka hangat diperkatakan, namun apa yang berlaku adalah masalah peribadi dan tidak sepatutnya dicampur adukkan dengan pekerjaan dilakukan isteri.

“Isteri saya ada hak untuk meneruskan kerja yang dilakukan.

“Warga maya tidak sepatutnya menyalahkan isteri saya kerana dia bekerja. Dia menjalakan amanah dan tanggungjawab diberikan untuk semua paid review tersebut.

“Saya merayu agar berhenti cakap dan menuduh isteri saya bukan-bukan,” katanya.

Bagaimanapun, Shuk ketika dihubungi Gempak enggan mengulas lanjut mengenai kontroversi membabitkan dirinya dan Sera termasuk status terkini hubungan mereka.

“Kalau boleh, saya tidak mahu lagi bercakap tentang perkara yang sudah lepas. Saya hanya pandang ke hadapan dan fokus dengan rumah tangga, isteri dan anak-anak.

“Status terkini kami, hanya ucapan terima kasih mampu saya ucapkan di atas doa kalian yang mahu melihat rumah tangga kami kembali pulih.

“Kepada yang mengeji danmenhina saya juga, terima kasih buat kalian,” ujarnya.

VIDEO] Fara Salleh mengaku sk4ndal dengan Shuk Sahar sudah berakhir – “Saya tak ada apa-apa hubungan dengan dia!”

TAKUT dengan pelbagai ugvtan daripada individu tidak dikenali, wanita yang didakwa menjalinkan hubungan sul1t dengan penyampai radio, Shuk Sahar tampil membuat lap0ran p0lis bagi mendapatkan perlindungan keselamatan.

Menurut wanita dikenali sebagai Fara Salleh, 28, dia kesal apabila isteri kepada Shuk iaitu Rossalennah Natassyiah Asshaferah bertindak menyebarkan maklumat peribadinya termasuk alamat rumah dan nombor telefon bimbit.

“Saya terima bermacam-macam ugvtan menerusi WhatsApp, call termasuk ada yang ugvt nak b*nuh… sebab tu saya terpaksa buat lap0ran p0lis.

“Ia berlaku selepas video saya dimuat naik di media sosial,” katanya kepada mStar pada Ahad malam.

Fara akui hubungannya dengan Shuk sudah berakhir.

Dia temui selepas membuat laporan di Balai Polis Mutiara Damansara di Petaling Jaya selepas ‘diser4ng’ isteri Shuk dalam kejadian awal pagi Sabtu di kediamannya.

Menurut Fara kira-kira pukul 2 pagi Sabtu lalu, Rossalennah hadir ke rumahnya dan mendakwa dia menyembunyikan Shuk di dalam rumah.

Bagaimanapun Fara enggan membenarkan Rossalennah masuk ke rumahnya atas faktor keselamatan.

“Saya diser4ng dan dip4ksa buka pintu, tapi saya minta dia hubungi Jabatan Agama Islam Selangor dan polis… biar pihak berkuasa yang periksa rumah saya.

Antara mesej yang diterima Fara menerusi WhatsApp daripada individu tidak dikenali.

“Selain itu saya bagi pilihan lain iaitu dengan mengajak dia melakukan panggilan video dan saya akan buat home tour… dia boleh tengok ada atau pun tidak,” katanya.

Sementara itu ditanya sama ada dia masih menjalinkan hubungan dengan Shuk seperti yang didakwa, dia mengakui segalanya sudah berakhir.

“Saya tak ada apa-apa hubungan dengan dia!” katanya ringkas.

Untuk rekod Fara adalah individu yang sama dikaitkan menjalinkan hubungan dengan Shuk sekitar Julai 2020.

Shuk mendirikan rumah tangga dengan Rossalennah Natassyiah Asshaferah pada 2015 dan dikurniakan dua cahaya mata perempuan

Sumber: Mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending