Connect with us

Semasa

Apa yang Eira Aziera buat tidak patut, Zarina Anjoulie pula tampil dgn kata-kata padu isu pemilik restoran 35 maki ‘Influencer’

Published

on

‘Kenapa yang kaki viral viral ini kebanyakkannya founder produk, instafamous, influencer?’

Belum habis lagi kisah tentang seorang influencer/founder produk bernama Eira Aziera dengan Restoren 35. Video yang tular di media sosial sejak beberapa hari ini mengundang pelbagai kecaman dari netizen.

Pada awalnya ramai juga yang menyokong Eira Aziera kerana dia dikatakan dihalau keluar dari Restoren ketika sedang membuat LIVE Facebook.

Tetapi tidak lama selepas itu netizen mula buka mata dan teliti video yang telah dirakamkan itu dan ternyata pemilik Restoren 35 bukanlah menghalau dan memaki Eira Aziera tetapi hanya menyuruh untuk berhenti buat LIVE dan tidak dibenarkan promote produk di Restoren beliau.

Sampai hari ini masih ada yang katakan Eira tidak salah dan ada yang kata Restoren 35 juga tidak salah tetapi ada yang cakap sebenarnya dua dua salah kerana dua dua kurang adab.

Jika anda buat carian google atau carian Facebook terdapat pelbagai review negatif terhadap Restoren 35 tersebut. Kami tidak akan siarkan, anda cari lah sendiri.

Eira Aziera juga dikecam kerana cepat terasa hati dan lebih sedih apabila dia sebagai influencer yang mempunyai lebih dari 500 ribu pengikut di Facebook mengajak untuk memboikot Restoren tersebut.

Jadi siapa yang salah sebenarnya?

Zarina Anjoulie Tidak Puas Hati Kenapa Mesti Nak Viral

Anju memuat naik 1 video di instagram tentang isu Eira dan Restoran 35 dan jelas dia menyebelahi Restoran 35. Anju berkata kenapa mesti dia (Eira Aziera) buat review di restoran.

Anju beritahu bahawa Eira adalah ‘low class malay’. Sekiranya restoran tidak minta buat review atau tidak beri kebenaran janganlah kita buat review.

Zarina Anjoulie mengaku dia sendiri mulut pedas tetapi mestilah tahu adab. Pernah nampak selebriti lain seperti Neelofa atau Dato Siti Nurhaliza buat review begitu? Anju beritahu mereka yang terlibat dalam media seperti instafamous dan influencer memang akan mencari peluang untuk fame (viral) walaupun sekejap.

Zarina juga buat rujukan tentang isu viral seorang founder produk kecantikkan yang memaki pengawal keselamatan hanya kerana diminta memakai topeng muka (facemask).

Jom tengok video anju. Memang panas!!

Antara komen komen netizen

Apa terjadi dengan RESTORAN 35 selepas viral?

Restoren 35 bukan calang calang sebenarnya dan tidak dinafikan menu lauk pauk yang disajikan seperti masakan dari air tangan kita sendiri. Ini yang telah dikongsikan oleh bukan seorang dua tetapi ramai pelanggan yang telah menjamu selera disitu.

Jadi apa terjadi selepas viral? Selalu kalau viral sudah pasti akan menarik minat sesorang untuk merasai adakah benar apa yang telah diperkatakan.

Seorang pengguna Facebook bernama Halimatussaadiah Salleh telah memuat naik 1 status berserta gambar Restoran 35 semalam dan apa yang terjadi amat mengejutkan.

Tengok pada gambar yang telah dikongsikan oleh beliau, betul betul menaikkan selera pada siapa yang melihatnya. Bukti viral sudah ada apabila orang ramai mula menyerbu Restoran 35.

Sumber : IG Zarina Anjoulie | FB Halimatussaadiah Salleh Via apa cerita tv

Continue Reading
Advertisement

Trending

Idea and Concept by @ Rentas Malaysia