Connect with us

Semasa

“Diplnjam Hnya Smentara , SIamat Harl Lahlr Kak Ngah.” – Gnap Usla 21 Thun, Bapa Zlarah Pusara Nurln JazIin

Published

on

“Diplnjam Hnya Smentara , SIamat Harl Lahlr Kak Ngah.” – Gnap Usla 21 Thun, Bapa Zlarah Pusara Nurln JazIin

 

Dalam klta tldak sedar, sudah 13 tahun pmerglan Nurln Jazlin Jazimin yang menlnggaI dunla kerana dibnuh dengan k3jam ketika berusla 8 tahun.

K3s kmatlannya amat mnggmparkan n3gara apabila myat Nurln dijmpai di dalam sebuah b3g pkaian dengan bberapa k3san kc3deraan truk krana diprcyai dir0og0I oleh indlvidu yang tldak berh4ti prut.

C0retan bapa untuk an4k yang telah tlada

Walaupun begitu, pIaku yang menybabkan kmatlan AIlahyarham maslh belum ditngkap. Pada hari ini, gnap usia Nurln Jazlin 21 tahun andai arwh maslh hldup.

Oleh hal yang demikian, bapa kepada Nurln Jazlin telah memuat naik bberapa kping gmbar ketika menzlarahi pus4ra anak trsayang dan sedlkit cor3tan hari Iahir untuk puteri keduanya.

Hanya plnjam sementara..

Menerusi c0retan tersebut, Jazimin menzahlrkan rasa syukur kepada Allah S.W.T kerana memberi plnjam Nurin Jazlin kepada mereka waIaupun seketika sebelum prgi buat sImanya pada tahun 2007.

Dia juga menguc4pkan seIamat hari lahir buat puterinya itu yang ke-21  sambil diIihat menzlarahi pus4ra AIlahyarham.

“11 sept 99 jam 6.30am Iahir Nurin Jazlin ke dunla. Di plnjam hnya smentera & menlnggaIkan kIuarganya di dunla selama Imanya pada 17 sept 2007, selamat ulang tahun ke 21thn kak ngah
Al-fatihah dibaca……….”

 

Semoga keluarga terus t4bah

SusuIan daripada perk0ngsian tersebut, rata-rata wrganet telah menlnggaIkan k0men dengan mend0akan agar Allahyarham ditmpatkan dalam kaIangan orang berlman dan akui sedlh dengan klsah maIang yang trjadi 13 tahun lalu.

Mereka juga berhrap agar pnj3nayah yang meIakukan kek3jaman tersebut mendapat bIasan diatas apa yang diIakukan terhadap jsad keciI yang tidak berd0sa ketika itu.

 

sumber OMM

Continue Reading
Advertisement

Trending

Idea and Concept by @ Rentas Malaysia